Paratrasnet PDA activ

SOLUTII CU PARATRASNET PDA ACTIV  AUBACH  SENSOR CU DISPOZITIV DE AMORSARE ELECTRONIC

 

Paratrăsnetul SENSOR are un raport, conform metodei de testare, „RP 58.01 marca AENOR pentru paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare” test de 10 impulsuri pozitive și 10 impulsuri de curent negativ cu o undă de tip fulger de 10/350 μs , amplitudine de 100kA si 200kA si energie specifica si certificate conform protocolului standard UNE 21.186 – 2011, ambele emise de Institutul Tehnologic al Energiei (ITE), laborator acreditat de E.N.A.C.
Etanșeitatea paratrăsnetului SENSOR este totală, având în vedere importanța izolației în sistem deoarece rezistă la cele mai dure condiții meteorologice, precum ploaie, gheață, vânt etc. Eclatorul atinge viteza maximă atunci când primește o descărcare electrică și menține paratrăsnetul PDC în repaus, când nu există risc de furtună

Paratrăsnetul activ este un sistem modern de protecție împotriva fulgerelor, care utilizează tehnologie avansată pentru a detecta și elimina rapid tensiunea electrică generată de fulger. Acesta este compus dintr-un conductor principal (paratrăsnet) care este montat pe vârful clădirii și care este legat printr-un conductor de cupru sau aluminiu la pământ. În plus față de elementele standard ale unui paratrăsnet pasiv, paratrăsnetul activ mai este compus dintr-un dispozitiv de amorsare, un microcontroler și un circuit de protecție. Dispozitivul de amorsare este un element cheie al paratrăsnetului activ și este conceput pentru a detecta rapid descărcarea electrică a fulgerului și pentru a preveni supratensiunile care pot avea efecte dăunătoare asupra clădirii și echipamentelor electrice. Microcontrolerul este responsabil pentru controlul dispozitivului de amorsare și pentru monitorizarea stării paratrăsnetului. Circuitul de protecție este proiectat pentru a asigura că tensiunea electrică generată de fulger este eliminată într-un mod sigur și controlat.


Paratrăsnetul activ oferă avantaje față de paratrăsnetul pasiv, deoarece este capabil să detecteze rapid descărcarea electrică a fulgerului și să elimine tensiunea electrică generată de aceasta într-un mod sigur și controlat. Acest lucru reduce riscul de deteriorare a clădirilor și a echipamentelor electrice și poate preveni incendiile cauzate de fulgere. Pe lângă protecția împotriva fulgerelor, paratrăsnetul activ poate fi, de asemenea, utilizat pentru a proteja clădirile împotriva supratensiunilor cauzate de alte surse, cum ar fi trăsnetele și descărcările electrice. În general, paratrăsnetul activ este o alegere excelentă pentru clădirile și structurile care necesită o protecție avansată împotriva fulgerelor și a altor surse de tensiune electrică ridicată.

Scroll to Top