Utilizarea conductorilor naturali ca parte a unui sistem paratrasnet

Componentele naturale ale clădirii, acoperiș metalic, armatură, oțel etc. pot fi considerate ca parte a LPS cu condiția să îndeplinească criteriile minime prezentate în tabelul 1.

Barele de armare din cadrul structurii de beton pot fi utilizate ca componentă naturală a unui sistem paratrasnet cu condiția ca acestea sa fie  continuie electric,  fie prin sudare, fie prin prindere cu cleme mecanice. Barele de armare sunt considerate ca fiind continue din punct de vedere electric cu condiția ca cea mai mare parte a interconexiunilor  verticale si orizontale sa fie sudate sau în mod sigur conectate prin cleme conforme cu EN 50164 standardele. Armatura trebuie să se suprapună și să fie prinsă sau sudata cu un snur de sudura, la cel puțin de  20 de ori diametrul barei de armare. (Sudarea trebuie făcută pe ambele părți ale armaturile.)

 

Materiale pentru Nivelul  I la IV pentru instalatiile paratrasnet

 

Previne penetrarea prin descarcarea unui trasnet, puncte fierbinti  grosime (mm) Doar pentru invelitori metalice previne penetrarea prin descarcarea unui trasnet, puncte fierbinti sau aprindere grosime (mm)
Plumb ________ 2 mm
Otel inoxidabil 4 mm 0,5 mm
Titan 4mm 0,5 mm
Cupru 5mm 0,5mm
Aluminiu 7mm 0,65mm
Zinc ________ 0,7mm
Otel 4 mm 0,5 mm
Scroll to Top