Tarusii de impamantare din otel cuprat si alti tarusi de impamantare

Înainte de a ajunge la subiectul principal al acestui articol, care este prețul tijei de împământare cu cupru, specificațiile, producătorii etc., cunoașteți cum se monteaza un electrod  împământare?
Ei bine, știm că, cumva, o dată în viață, trebuie să ne fi întâlnit cu o ne-am curentat atingand o suprafata metalica a unui echipament.
Deci, înainte de a începe sa vorbim despre electrozii de impamantare din otel cuprat, este bine să înțelegem ce înseamnă de fapt termenul de împământare, astfel încât sa avem o baza in acest articol.
Împământarea este o instalatie în care cu ajutorul unui  conductor de rezistență scăzută, surplusul de energie electrică este transferata la pământ. Când acest surplus este distribuit in mod  în mod egal cu pământul, atunci se numește împământare. Ajută la evitarea oricărei scurgeri de curent și se asigură că nu există daune la aparatele dvs. electrice.
Pentru a oferi siguranța și pentru a nu vătăma oamenii sau dispozitivele electrice, împământarea se face prin sisteme de împământare, cum ar fi tarusul de impamantare din otel cuprat.
Electrozii de împământare din otel cuprat. EXPLICATIE Sper că ați înțeles ce este împământarea, astfel încât, în cele din urmă, să vă fie ușor să înțelegeți. Electrozii de impamantare din otel cuprat .  Acum trebuie să vă gândiți ce sunt tijele de împământare din otel cuprat ? Ce este un electrod de impamantare și cum funcționează?
ELECTROZII DE IMPAMANTARE DIN OTEL CUPRAT  au fost stabiliti ca  cel mai bun sistem de împământare în rețelele aeriene, subterane de distribuție a energiei electrice și de transport. Cu ajutorul sistemelor de pământ din otel cuprat, există o asigurare a unui contact foarte bun cu pământul pentru echipamentele electrice si pentru instalatiile electrice, cum ar fi turnuri de înaltă tensiune, statii de distribuție .
Avem la dispozitie cele mai bune standarde de calitate si recomandari aprobate pentru de ei. Au un miez de oțel cu conținut scăzut de carbon și sunt construiti prin electroplacare cu cupru electrolitic pur de 99,9%. Acesti tarusi de impamantare  sunt utilizati  în condițiile unui sol sarat și sol cu rezistivitate ridicată, deoarece au o rezistență mecanică la întindere și o rezistență la coroziune mare.
Caracteristici ale electrodului de pământ din otel cuprat:Electrozii de impamantate din otel cuprat au o rezistența la coroziune mare datorita stratului decupru. Miezul de otel  și cuprul sunt  legate molecular. Electrodul nu se va  este deteriora chiar și atunci când  este introdus adânc în pământ dur. Pentru a crește conductivitatea și, în consecință, excesul de curent de defect, electrozii de împământare sunt acoperiti cu un strat cupru. Durata sa de viață crește semnificativ și ca urmare a rezistenței crescute la coroziune, si este potrivit pentru toate tipurile de sol. Tijele sunt concepute pentru a fi utilizate în toate tipurile de soluri și sunt ideale pentru locuri precum substații și fabrici, care necesită un exces eficient de curent de defect.
 Avantajele utilizării unui tarus de impamantare din otel cuprat pentru sistemele de împământare: Acum vorbim în mod specific despre beneficiile acestui electrod de impamantare în comparație cu tarusul de impamantare  galvanizat. Astfel încât să îl puteți diferenția pentru o utilizare mai bună și să faceți alegerea corectă.
Conductivitate: Electrozii de impamantare din otel cuprat  au o conductivitate mai bună în comparație cu cea a electrozilor de impamantare din otel zincat, care au  cea mai mică conductivitate.
Rezistent la coroziune: Otelul galvanizat contine o anumita cantitate de plumb în el, care va accelera  coroziunea in anumite conditi specifice. În timp ce electrozii de impamantare din otel cuprat se comporta ca o tija de cupru, care este rezistenta la coroziune.
Rezistența oțelului: Pe de altă parte, tarusul de impamantare din otel cuprat ofera o rezistența ridicată, deoarece este realizat in urma unui proces electrolitic în care cuprul și oțelul de înaltă rezistență construiesc un electrod foarte rezistent.  Aliajul de otel  galvanizat declanșează automat dezincificarea în prezenta cuprului sau alamei.
Instalare:
Instalarea subterană a electrozilor de impamantare din otel zincat in cruce sau teava este destul de greoaie, iar electrozii trebuie protejati la impact, in caz contrar deteriorarea zincului va duce la inceperea procesului de coroziune. In cazul Tarusilor de impamantare din otel cuprat, rezistenta mecanica mare  usureaza procesul de instalare.
Cost si Eficienta: Deși prețul tijei de împământare din otel cuprat este puțin mai mare decât electrodul galvanizat, costurile de mentenanta si  de reparație ale unei impamantari cu tarusi de impamantare zincati  sunt mai mari . Deci, în loc să cumpărați un lucru care este ieftin acum, dar care vă poate costa mai târziu mai mult, este mai bine să alegeți produsul care va oferi investitiei dumneavoastra o durata mai mare de viata si siguranta in exploatarea instalatiei de impamantare.
Durata de viață: Conform cercetării efectuate in anumite tari precum USA, Suedia, Norvegia, Polonia in proiecte naționale de cercetare pentru împământare, durata de viață a electrozilor de impamantare din otel cuprat este mai mare de 40 de ani, în timp ce cea a electrozilor galvanizati   poate ajunge la maximum 8-10 ani respectand grosimea stratului de zinc impusa de standarde 90-100 microni.
Încheind acum, puteți înțelege complet cât de importante avantaje oferta electrodul de impamanatre din otel cuprat fata de tarusul de impamantare din otel galvanizat. De asemenea, electrozii deimpamantare din otel cuprat continue sa fie cea   mai bună alegere pentru multe proiecte la nivel global, de la instalatii electrice individuale la instalatii energetice, cai ferate, aeroporturi, facilitati militare si instalatii nucleare.
Electrozii de impamantare din otel cuprat sunt  în conformitate cu standardele UL SPEC 467 EN 62305-3 EN 50164-2 care îi determină calitatea și îi fac unici.
Scroll to Top