Paratrasnetul cu PDA ce este?

Un fulger este unul dintre cele mai distructive evenimente ale naturii. Paratrăsnetul cu PDA  (ESE) este unul dintre principalele echipamente în sistemele de protecție împotriva trăsnetului , o inovație majoră față de paratrăsnetul pasiv sau paratrăsnetul cu tija simpla Franklin.

                            Un paratrăsnet cu un dispozitiv Early Streamer Emission, cunoscut și prin abrevierea sa (ESE sau PDA) sau sub denumirea de paratrăsnet ionizant, sau cu amorsare  este un sistem extern activ de protecție împotriva trăsnetului. Când începe o ploaie cu descarcari electrice, un fulger se deplasează  în jos spre pamant, propagarea este în salturi si in în orice direcție.

                           Pe măsură ce se apropie de pământ, poate lovi orice obiect. Scopul oricărui paratrăsnet este să devină punctul de descărcare al trăsnetului, astfel încât impactul acestuia să fie controlat și să nu provoace daune oamenilor sau infrastructurii. Spre deosebire de alte paratrăsnete, paratrasnetu cu dispozitivul de amorsare PDA  emite un flux de electroni continuu în sus cu un timp de avans, astfel încât să anticipeze lovitura de trăsnet si să  poată capta trasnetul,  înainte de a lovi orice alt obiect din raza sa de protecție. Acest timp de avans este cel care determină raza de protecție. Cu o experiență de peste 14 ani în sistemele de protecție împotriva trăsnetului, CAT ELECTRIC VISION va ofera solutii de protectie globale impotriva trasnetului.

 

Scroll to Top