Legarea permanentă la pământ a fundațiilor

Legarea permanentă la pământ a fundațiilor pentru clădiri noi, structuri și lucrări de inginerie. Atât pentru clădirile existente, cât și pentru cele noi, un sistem funcțional de împământare este o condiție prealabilă pentru a proteja oamenii și sistemele electrice de tensiunile electrice periculoase din clădiri.

Un sistem de împământare trebuie să asigure continuitatea următoarelor elemente:

Sisteme electrice și electronice
Legătura echipotențială funcțională
Sisteme de protecție împotriva trăsnetului
Protectie la supratensiune
Compatibilitate electromagnetica

 Împământarea fundației este o metodă de reducere a riscului de electrocutare și de deteriorare a echipamentelor electrice. Constă în conectarea fundațiilor unei clădiri sau structuri la un sistem de electrozi de împământare. Scopul acestei conexiuni este de a permite electricității statice și sarcinilor electrice să curgă pe pământ,  decât să se acumuleze în structură.

Fundațiile sunt adesea în contact direct cu pământul, ceea ce asigură o bună conexiune cu pământul. Împământarea fundației este deosebit de importantă în clădirile și structurile mari, unde acumularea de sarcini electrice poate avea consecințe grave. Dacă aceste încărcături nu sunt disipate corespunzător, ele pot cauza deteriorarea echipamentelor electrice sau, mai rău, rănirea grava a oamenilor.

Împământarea fundației poate fi realizată în diferite moduri, cum ar fi prin utilizarea cablului sau a unui conductor plat, conectat la tarusi de împământare sau prin amplasarea in fundație a unui conductor care inconjura fundatia si  care iese din fundație printr-o bornă de împământare. Standardele de împământare, oferă linii directoare pentru proiectarea și instalarea sistemelor de împământare, inclusiv cele pentru fundații.

 

 

Mai jos puteți vedea o schita pentru un sistem de împământare a fundației cu diferiții conectori care pot fi utilizați pentru a construi o impamantare in fundatie.

Este esențial să conectați corect conductorul de pământ la barele de armare pentru a garanta fluxul de curent electric de la clădire la pământ.

Nu legati cu sarmaa. Daca procedati astfel veti obtine un rezultat prost si cu efecte de nedorit pentru siguranta dumneavoastra.

Nu sudati decat prin procedura exotermica sau respectand standardul.

Nu conectati cu cleme care sunt destinate altui scop

Pentru a face acest lucru, trebuie să luați în considerare cu atenție tipul și diametrul conductorilor, diametrul efectiv al barei de armare și capacitatea conectorilor. Conectorii turnați în beton au avantajul că nu sunt supuși coroziunii galvanice, deoarece nu sunt expuși la oxigen. De asemenea, oferim soluții de împământare a fundației prin sudare exotermă.

Această soluție este necesară în special pentru substații.

 

Scroll to Top