Funia de cupru pentru impamanatre

FUNIE CUPRU IMPAMANTARE CLASA 2

Funie cupru pentru impamantare. Cabluri de impamantare standard fara izolatie pentru ingropare directa in pamant pentru instalatii de impamantare, gama de sectiuni 16 la 400 mmp. I  Stranded copper earthing cables,  Standard grounding cables without insulation for direct burial in the ground for grounding installations, range of sections 16 to 120 mmp.

În domeniul electric, conductorul de cupru de impamantare (sau conductor de protecție) este un conductor electric care este proiectat să protejeze utilizatorii de electrocutare și echipamentele împotriva deteriorărilor cauzate de supratensiuni și descărcări electrice. Acesta este conectat la pământ pentru a crea o cale sigură pentru curentul electric care poate scurge dintr-un circuit defect sau deteriorat.

Conductorul de cupru de impamantare este de obicei un fir sau un cablu de cupru ce are o secțiune transversală mai mare decât cea a conductorului de fază și este izolat de la restul circuitului electric. Acesta poate fi conectat la pământ prin intermediul unei legături de impamantare, care este o conexiune electrică între conductor și sistemul de impamantare al clădirii sau al echipamentului.

Obiectivul principal al conductorului de cupru de impamantare este de a proteja utilizatorii împotriva electrocutării prin furnizarea unei căi de scurgere a curentului electric. Atunci când un echipament electric sau un circuit este defect, este posibil ca curentul electric să se scurgă prin conductoarele care nu sunt destinate să transporte curentul electric, cum ar fi țevile de apă sau conductele metalice de gaz. Acest lucru poate pune în pericol utilizatorii și poate duce la deteriorarea echipamentelor.

Conductorul de cupru de impamantare poate proteja împotriva acestui pericol prin furnizarea unei căi de scurgere a curentului electric direct la pământ. Atunci când curentul electric se scurge prin conductorul de cupru de impamantare, acesta se întoarce la pământ în siguranță, în loc să treacă prin alte conductoare sau să ajungă la utilizator.

În plus, conductorul de cupru de impamantare poate proteja împotriva deteriorării echipamentelor prin furnizarea unei cai de scurgere a curentului electric în cazul unei supratensiuni sau descărcări electrice. Acest lucru poate ajuta la prevenirea daunelor la echipamentele sensibile, cum ar fi computerele și alte aparate electronice.

În concluzie, conductorul de cupru de impamantare este esențial pentru a proteja utilizatorii împotriva electrocutării și pentru a preveni deteriorarea echipamentelor din cauza supratensiunilor și descărcărilor electrice. Este important să se asigure că acesta este instalat corect și conectat la sistemul de impamantare în mod corespunzător pentru a maximiza eficacitatea sa.

Aflați mai multe despre caracteristicile electrodului, conductorilor de protecție împotriva trăsnetului conform standardului IEC EN 62561-2: Componente ale sistemului de protecție împotriva trăsnetului – Partea 2: Cerințe pentru conductoare și electrozi de pământ.

TIP CONDUCTOR MATERIAL SECTIUNE mmp DIAMETRU/ GROSIME mm IMPAMANTARE PARATRASNET
Platband CUPRU 50 2 (1)
CUPRU STANAT 50 2 (1)
ALUMINIU 70 3 (1)
OTEL ZINCAT 50 2,5 (1)
OTEL ZINCAT 90 3 (1)
304 OTEL INOX 50 2 (1)
316 OTEL INOX 50 2 (1)
316 OTEL INOX 100 2 (1)
Rotund CUPRU 50 8 (2)
CUPRU STANAT 50 8 (2)
ALUMINIU 50 8 (2)
OTEL ZINCAT 50 8 (2)
304 OTEL INOX 50 8 (2)
316 OTEL INOX 50 8 (2)
316 OTEL INOX 78 10 (2)
CABLU CUPRU 50 1,7 (3)
Scroll to Top