Despre tarusii/electrozii de impamantare din otel cuprat

                 Împământarea este o instalatie în care cu ajutorul unui  conductor de rezistență scăzută, surplusul de energie electrică este transferata la pământ. Când acest surplus este distribuit in mod  în mod egal cu pământul, atunci se numește împământare. Ajută la evitarea oricărei scurgeri de curent evita producerea de daune la aparatele electrice si electronice, protejeaza viata.
                Pentru a oferi siguranța și pentru a nu vătăma oamenii sau dispozitivele electrice, împământarea se face prin sisteme de împământare, cum ar fi tarusul de impamantare  din otel cuprat.
               ELECTROZII DE IMPAMANTARE DIN OTEL CUPRAT  au fost stabiliti ca  cel mai bun sistem de împământare în rețelele aeriene, subterane de distribuție a energiei electrice și de transport.
Avem la dispozitie cele mai bune standarde de calitate si recomandari aprobate pentru de ei. Au un miez de oțel cu conținut scăzut de carbon și sunt construiti prin electroplacare cu cupru electrolitic pur de 99,9%. Acesti tarusi de impamantare  sunt utilizati  în condițiile unui sol sarat și sol cu rezistivitate ridicată, deoarece au o rezistență mecanică la întindere și o rezistență la coroziune mare.  Electrozii de impamantate din otel cuprat au o rezistența la coroziune mare datorita stratului de cupru. Miezul de otel  și cuprul sunt  legate molecular. Electrodul nu se va  este deteriora chiar și atunci când  este introdus  în pământ dur. Pentru a crește conductivitatea și, în consecință, excesul de curent de defect, electrozii de împământare sunt acoperiti cu un strat cupru  minim 250 microni. Durata sa de viață crește semnificativ și ca urmare a rezistenței crescute la coroziune a cuprului, si este potrivit pentru toate tipurile de sol. Electrozii sunt conceputi pentru a fi utilizati în toate tipurile de soluri și sunt ideale pentru aplicatii industriale .
                 Avantajele utilizării unui tarus de impamantare din otel cuprat pentru sistemele de împământare: 
                                – Conductivitate: Electrozii de impamantare din otel cuprat  au o conductivitate mai bună în comparație cu cea a electrozilor de impamantare din otel zincat.
                                – Rezistent la coroziune: Otelul galvanizat contine o anumita cantitate de zinc , care va accelera  coroziunea in anumite conditi specifice. În timp ce electrozii de impamantare din otel cuprat se comporta    ca o tija de cupru, care este rezistenta la coroziune.
                                – Rezistența oțelului:Tarusul de impamantare din otel cuprat ofera o rezistența ridicată, deoarece este realizat in urma unui proces electrolitic în care cuprul și oțelul de înaltă rezistență construiesc un electrod foarte rezistent.  Aliajul de otel  galvanizat declanșează automat dezincificarea în prezenta cuprului sau alamei.
Instalare:
Instalarea subterană a electrozilor de impamantare din otel zincat in cruce sau teava este destul de greoaie, iar electrozii trebuie protejati la impact, in caz contrar deteriorarea zincului va duce la inceperea procesului de coroziune. In cazul Tarusilor de impamantare din otel cuprat, rezistenta mecanica mare  usureaza procesul de instalare.
Cost si Eficienta:
Deși prețul tijei de împământare din otel cuprat este puțin mai mare decât electrodul galvanizat, costurile de mentenanta si  de reparație ale unei impamantari cu tarusi cuprati  sunt mai mari .
 
Durata de viață: Conform cercetării efectuate in anumite tari precum USA, Suedia, Norvegia, Polonia in proiecte naționale de cercetare pentru împământare, durata de viață a electrozilor de impamantare din otel cuprat cu strat de cupru de 250 microni  se situeaza intre 35-40 de ani, în timp ce cea a electrozilor galvanizati   poate ajunge la maximum 8-10 ani respectand grosimea stratului de zinc impusa de standarde 90-100 microni.
Încheind acum, puteți înțelege complet cât de importa este impamantarea si materialul din care sunt costruiti tarusii de impamantare. De asemenea, electrozii de impamantare din otel cuprat continua sa fie cea  mai bună alegere pentru multe proiecte la nivel global, de la instalatii electrice individuale la instalatii energetice, cai ferate, aeroporturi, facilitati militare si instalatii nucleare.
Electrozii de impamantare din otel cuprat sunt  în conformitate cu standardele UL SPEC 467,  EN 62305-3,  EN 50164-2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top