Ce este paratrasnetul cu PDA sau amorsare?

Un paratrăsnet este un dispozitiv proiectat pentru a proteja clădirile și structurile împotriva descărcărilor electrice puternice sau trăsnetelor. Funcționează prin atragerea curentului electric de la trăsnet prin intermediul unei conducte în vârf, care este conectată la o rețea subterană sau de suprafață de electrozi de dispersie. Acest lucru asigură că curentul trece direct în pământ, fără a afecta clădirea sau structura protejată. Utilizarea paratrăsnetelor este o practică importantă în construcția și protejarea clădirilor împotriva distrugerii de către descărcarea electrică puternică a trăsnetelor.

Paratrasnet-PDA-Sensor-montat-la-un-siloz-de-cereale-Iasi.
Paratrasnet-PDA-Sensor-montat-la-un-siloz-de-cereale-Iasi.

Paratrasnetul cu PDA

Un paratrăsnet cu amorsare este un tip de dispozitiv proiectat pentru a proteja clădirile și structurile împotriva descărcărilor electrice puternice sau trăsnetelor. Acesta funcționează prin atragerea curentului electric de la trăsnet prin intermediul unei conducte în vârf, similar unui paratrăsnet obișnuit.

Însă, spre deosebire de paratrăsnetul tradițional, paratrăsnetul cu amorsare utilizează un sistem de amorsare pentru a asigura o legătură rapidă și eficientă între conducta paratrăsnetului și descărcarea electrică a trăsnetului. Aceasta reduce posibilitatea ca trăsnetul să lovească clădirea înainte ca paratrăsnetul să înceapă să funcționeze, datorită introducerii unei etape suplimentare de reacție rapidă.

Astfel, paratrăsnetul cu amorsare asigură o protecție suplimentară împotriva daunelor provocate de trăsnet. În plus, el poate fi utilizat ca parte a unui sistem de protecție împotriva șocurilor electrice în zonele cu un risc mare de descărcări electrice, cum ar fi parcurile eoliene.

 

Paratrăsnetul este o instalatie importantă de protecție împotriva descărcărilor electrice la clădiri și poate fi instalat și la o biserică. Este important ca o biserică să fie protejată în mod adecvat împotriva fulgerelor, deoarece acestea pot cauza daune structurale grave și pot pune în pericol viața oamenilor.

Alegerea unui sistem de paratrăsnet pentru o biserică depinde de dimensiunea și forma clădirii, precum și de mediul înconjurător. Un instalator specializat în instalarea de paratrăsnete poate realiza o analiză a riscurilor și poate recomanda un sistem adecvat pentru biserică.

Este important ca instalarea unui paratrăsnet să fie făcută de către o companie autorizată și cu experiență, iar sistemul să fie întreținut și verificat periodic pentru a asigura funcționarea sa corectă și sigură.

Scroll to Top